Eenmanszaak hoofdberoep

Wanneer u een nieuwe uitdaging wil aangaan als zelfstandige is veelal het opstarten van een eenmanszaak de eerste stap.

Het “zelfstandig worden” heeft toch heel wat voeten in de aarde en er worden dagelijks vele vragen hieromtrent op ons afgevuurd.  Bij Vadecas trachten we steeds in een gratis verkenningsgesprek de lijnen uit te schrijven van uw zelfstandige zaak.

We vuren enkele vragen op u af en aan de hand van uw antwoorden werken we samen met u een plan uit.  We lichten u ook de 3 grote pijlers in detail toe:

  • Personenbelasting: hoe wordt deze berekend? Vanaf wanneer betaal ik 50% of meer aan belastingen? Is dat dan op "alle inkomsten", …
  • Sociale Bijdragen: Wat zijn dit? Hoeveel bedragen deze? Moeten deze steeds betaald worden? Hoe vermijd ik zware onaangename verrassingen na enkele jaren? Voor wat dienen deze eigenlijk?
  • BTW: Wat is BTW én hoe zijn wij als extern accountant u hierbij van dienst?  Welke tarieven zijn er van toepassing? Welke verplichtingen heb ik hiervoor? Val ik onder de vrijstellingsregeling

Wenst u te starten in bijberoep zonder de BTW-plicht (vrijstellingsregeling) dan kunnen wij uw dossier niet behartigen gezien we in dergelijke dossiers onze maximale capaciteit bereikt hebben.

Experten in boekhouding, fiscaliteit en financieel advies


Starters

Starten als zelfstandige in hoofdberoep? Wij helpen je de sprong veilig te wagen, onder meer door mogelijke valkuilen onder de aandacht te brengen, samen de beste rechtsvorm te bepalen, de haalbaarheid van je plannen te analyseren en je resultaten mee op te volgen. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

Hulp nodig? Bel of mail ons

Eenmanszaak

Zie je als eigenaar van een eenmanszaak door de boekhoudkundige bomen het bos niet meer? Maak je geen zorgen: je hoeft écht niet alles zelf te doen. We begeleiden je graag, en werken daarvoor een plan op maat uit met aandacht voor onder meer je personenbelasting, sociale bijdragen en btw.  

Klinkt goed? Laat van je horen

Vennootschappen

Bij ons is boekhouding zoveel meer dan ‘voldoen aan de wet’. Wij maken er een onmisbaar instrument van waarmee je de evolutie van je zaak monitort, een goed kostenbeleid voert, je bedrijfs- en productstrategie verder ontwikkelt en je financiële resultaten verhoogt. Laat ons samen je toekomst plannen!

Neem contact met ons op