Consumptiecheques: steun voor sectoren getroffen door COVID-19

Een consumptiecheque cadeau doen aan je medewerkers? Zo steun je de sectoren die het zwaarst getroffen zijn door COVID-19, mét fiscaal voordeel voor jou.

Het coronavirus maakt nog altijd deel uit van ons leven. De overheid neemt gelukkig wel maatregelen om ondernemingen in volle crisistijd meer financiële slagkracht te geven. Zo introduceerde ze al aanpassingen aan de investeringsaftrek en de voorafbetalingen van de inkomstenbelasting. Bovendien geeft ze jou als ondernemer de mogelijkheid om je team consumptiecheques cadeau te doen. Die cheques ter waarde van maximaal 300 euro kunnen je medewerkers besteden in de sectoren die het zwaarst getroffen zijn door COVID-19, zoals de horeca. Met een consumptiecheque steek je niet alleen noodlijdende bedrijven een hart onder de riem; je haalt er zelf ook fiscaal voordeel uit. 

De consumptiecheque: 100% aftrekbaar

Net als een maaltijdcheque telt een consumptiecheque niet als loon. De cheque is 100% fiscaal aftrekbaar en vrij van sociale bijdragen. Je werknemers die hem cadeau krijgen, moeten er geen belastingen op betalen. De voorwaarde is wel dat je enkele bijzondere voorwaarden respecteert, die we hieronder toelichten.

Juridisch kader

Je mag een consumptiecheque niet gebruiken ter vervanging van een bestaand loonvoordeel en je mag hem niet toekennen aan slechts een deel van je medewerkers. Ofwel geef je je hele team een cheque, ofwel werk je met een personeelsgroep die je objectief kunt afbakenen. Bovendien moet de toekenning van consumptiecheques geregeld zijn in een sectorale cao, in een cao op ondernemingsniveau (als je een vakbond hebt) of in individuele bijlagen bij de arbeidsovereenkomst (als er geen syndicale afvaardiging is in je organisatie).

Op naam en niet inruilbaar

Een consumptiecheque mag niet meer dan 10 euro bedragen, en je mag je werknemers op die manier maximaal 300 euro cadeau doen om te spenderen in sectoren die het tijdens de lockdown zwaar te verduren kregen, zoals de horeca, sportverenigingen, de cultuursector en kleinhandelszaken die langer dan een maand de deuren moesten sluiten en aan de omschrijving van een zogenaamde microvennootschap voldoen. 


Een consumptiecheque lever je af op naam van de werknemer, die hem niet mag omruilen in geld. De geldigheidsduur bedraagt twaalf maanden, te tellen vanaf de datum waarop  horecazaken terug klanten mochten ontvangen, namelijk 8 juni 2020. Na 31 december 2020 mag je geen cheques meer uitdelen aan je team. Ook niet onbelangrijk: je koopt je cheques aan via Monizze, Edenred of Sodexo.


Deel dit bericht op:


Andere berichten

Elektrische bedrijfswagen … mét laadpaal bij je werknemer thuis?

Hoe zit het als je een laadpaal voor een elektrische bedrijfswagen installeert bij medewerkers thuis? We bekijken de situatie vanuit een fiscaal oogpunt.

Lees meer

Verworpen uitgaven: belastingen betalen als je geen winst maakte?

Geen winst gemaakt, en toch belastingen moeten betalen? Die vreemde situatie heeft veel te maken met zogenaamde verworpen uitgaven. We leggen het helder uit!

Lees meer

Verlies het UBO-register niet uit het oog

Sinds 2019 moet je als ondernemer met een vennootschap elk jaar via het UBO-register vermelden wie je ‘uiteindelijke begunstigde’ is. Lees er alles over.

Lees meer