Tarieven

Als economisch beroepsbeoefenaar worden er jaarlijks tarieven geadviseerd door de 17 grootste beroepsverenigingen.  Tal van kantoren baseren zich dan ook op deze erelonen. De tarieven kan u op onderstaande link terugvinden.

Tarieven

Bij Vadecas hanteren we andere tarieven.  Onze erelonen variëren van 70 euro tot 100 euro per uur.  Dit uurloon is afhankelijk van het “soort prestatie” dat er geleverd wordt.

Minimale erelonen :

Wij hanteren minimale erelonen omdat we steeds met vaste kosten geconfronteerd worden.  Klassement, archivering, seminaries, opleidingen, software, opvolging dossier,…

Bijberoep*:

Minimaal ereloon: 60 € / maand  (wij aanvaarden voorlopig geen dossiers meer in bijberoep)

Eenmanszaak in hoofdberoep*:

Minimaal ereloon:  85  / maand

(*): 4 BTW-aangiftes, BTW-listing, personenbelasting en fiscale begeleiding

Vennootschap (dubbel boekhouden)**:

Minimaal ereloon: 250€ / maand  (Alle softwarekosten voor de digitale aanlevering van uw boekhouding zijn inbegrepen net zoals de aanlevering van de elektronische bankuittreksels via codabox)

(**): BTW-aangiftes, BTW-listing, personenbelasting van de zaakvoerders, opmaken van de jaarrekening, indienen van de vennootschapsbelasting met alle fiscale bijlagen, voorstel tot notulen opmaken, NBB jaarrekeningschema opmaken (excl. neerleggingskost), fiches 281.20 en fiches 281.50, diverse vragen en besprekingen

Als voorbeeld betaalt een IT-Consultant een maandelijks forfait van 250 euro/mnd voor het beheer van het volledige dossier tijdens een kalenderjaar

FORFAIT voor de volledige oprichting van uw BVBA / VOF / COMM.V: 850 eur  (inclusief financieel plan, KBO, BTW-activering, aansluitingen sociaal secretariaat,… (excl. wettelijke kosten))

Onze erelonen vormen een beroepskost en zijn dus aftrekbaar van uw belastbaar inkomen.  Een bijberoep/eenmanszaak recupereert sowieso door de fiscaliteit minimaal 55% van ons ereloon.

Door een goed advies en een uitgebalanceerde fiscale optimalisering trachten wij onze kost tot het minimale te herleiden. Wij volgen een verplichte permanente vorming waardoor wij steeds op de hoogte zijn van de meest recente fiscale en boekhoudkundige topics!

Er kan steeds een forfaitair ereloon afgesproken worden zodat u uw maandelijkse kost kent en u nooit voor verrassingen komt te staan.